Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szpinakiem i warzywkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus kurczaka 1 sztuka
skrzydełka kurczaka 4 sztuki
włoszczyzna
szpinak mrożony 300 gram
ziemniaki 4 sztuki
marchew 2 sztuki
kalafior 4 różyczki
ziele angielskie
pieprz
sól
czosnek 4 ząbki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
śmietana kremówka 0,5 szklanki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szpinakiem i warzywkami

W garnku 5 litrowym zagotować wodę z korpusem i skrzydełkami. Jak zacznie bulgotać to zdjąć szumowinę i dodać ziele angielskie i liść laurowy. Zostawić na małym ogniu na 20 min, po czym dodać ziemniaki i marchew pokrojone w kostkę i dodać kostkę rosołową. Zostawić na 30 min. Dodać szpinak, różyczki kalafiora przyprawić pieprzem, maggi. Zostawić na 15 min. Po tym czasie dodać śmietanę kremówkę, poczekać aż się zagotuje i zostawić na kolejne 10 min niech sobie powoli bulka. Po tym czasie zupka będzie gotowa do jedzenia :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 03.02.2013 22:31
pycha
Motorek 29.01.2013 09:41
aż wstyd, ale ze szpinakiem zupy jeszcze nie jadłem
maciek7 10.12.2012 19:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak