Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka wieprzowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 200 gram
cebula 1 sztuka
pieczarki 6 sztuk
grzyby suszone 1 garść
papryka czerwona 0,5 sztuki
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki
sól
mąka pszenna 1 czubata łyżka
ziele angielskie 3 kulki
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka wieprzowa

Mięso umyć , oczyścić i pokroić w kostkę. Obsmażyć na rozgrzanym oleju przez 4 min. Dodać porkojoną w kostkę cebulę, i drobno posiekany czosnek. Jak cebula się zeszkli dodać paprykę, pieczarki pokrojone w kostkę.
W miseczce rozrobić kostkę rosołową z gorącą (1 cały kubek) i dodać suszone grzyby, moczyć przez 5 min. Po tym czasie przelać całość do potrawki, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem przez około 25min co jakiś czas mieszając.
Po upływie 15 min zagęścić sos mąką która uprzednio była rozrobiona z niewielką ilością wody. Dodając mieszać aby nie powstały grudki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 19.12.2012 16:32
smaczne danie
Simeo 10.12.2012 18:48
super
artur7 10.12.2012 18:15
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak