Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Eli z truskawkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
mąka pszenna 3 szklanki
cukier puder 1 szklanka
żółtko jajek 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
białka z jajek 5 sztuk
kisiel truskawkowy 2 sztuki
cukier 1 szklanka
truskawki świeże 1.5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Eli z truskawkami

Zagnieść kruche ciasto.1/3 zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę.Na ciasto wysypac równomiernie bułkę tartą.Truskawki umyć,osuszyć,odszypułkować.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać suche kisiele i dalej ubijać.Ciasto nakłuć widelcem,posypac bułką tarta,wyłożyć truskawki(większe przekroić na pół,małe w całości),ubitą pianę z kisielem i na wierzch potrzeć ciasto z zamrażalnika.Piec około 45 minut w temp.180 stopni C.Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 26.04.2011 23:25
już niedługo....
Sarenka 28.03.2011 16:00
Oj teskno mi juz za swiezymi truskawkami
Magdalena80 28.02.2011 21:22
wygląda świetnie:) a smakuje pewniej jeszcze lepiej:)
FAFIK 13.02.2011 16:17
Pychota
Smakosz6 24.12.2010 20:19
mniam
oliwkowa
oliwkowa 23.10.2010 13:47
uwielbiam ciasto z truskawkami
katarzynka455 06.10.2010 07:46
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak