Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa - krem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
woda 1,5 litra
serek topiony 1 sztuka
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa - krem

Kroki postępowania

1
Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i myjemy. Następnie zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Krok 1 - Zupa marchewkowa - krem foto
2
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy serek topiony i całość miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Zupa marchewkowa - krem foto
3
Przelewamy do salaterek i dodajemy po łyżce śmietany 18%. Smacznego
Krok 3 - Zupa marchewkowa - krem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 09.12.2012 21:11
muszę zrobić
Lemon 09.12.2012 20:59
super
Monika58 09.12.2012 19:49
muszę spróbować
maciek7 09.12.2012 19:45
super zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak