Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skórka pomarańczowa kandyzowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 8 szt.
cukier 1 szkl.
woda 3/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: skórka pomarańczowa kandyzowana

Kroki postępowania

1
Pomarańcze sparzyć.Obrać.Wyciąć białą warstwę.Skórke pokroić w małą kostkę.Włożyć do garnka z wodą.Dodać cukier.Wymieszać.
Krok 1 - skórka pomarańczowa kandyzowana foto
2
Gotować przez około 10 min. mieszając.Gorącą przekładać do słoiczków.
Krok 2 - skórka pomarańczowa kandyzowana foto
3
Utawiać do góry dnem.Rewelacyjna do ciast.
Krok 3 - skórka pomarańczowa kandyzowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 19.05.2013 17:56
Przydatny przepis :-)
Ewelina47 21.01.2013 21:27
do piernika idealna
SmacznaPyza 12.12.2012 14:31
a ja się z Wami nie zgodzę - smażę skórki od lat i też nie ścinam albedo ani nie obgotowuję - moczę jednak przez 24 godziny często zmieniając wodę i nigdy moje skórki nie były gorzkie.
Henryka2 09.12.2012 22:37
Jak zwykle,zdjęcie na którym nie widać potrawy. Zgadzam się z Habibi Cuisine,to się nie może udać bez obgotowania skórek i wycięcia białej części. I 10 minut ma wystarczyć na usmażenie się skórek?! Na co, przecież ta nie obgotowana skórka nawet nie zmięknie.Przepis bezwartościowy.Nie polecam nikomu.
dianix 09.12.2012 21:30
skórka idealna do sernika
gosia56 09.12.2012 19:30
Kiedyś robiłam podobnie.
Habibi 09.12.2012 19:02
Ze skórki nie odcinasz albedo przed smażeniem w cukrze i nie obgotowujesz? Skórki będą bardzo gorzkie...
Szefowica 09.12.2012 17:43
przepis się przyda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak