Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna kapusta z grzybami i fasolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
kapusta biała 1/2 kg
fasola szklanka
grzyby suszone garść
pieczarki 1/2 kg
śliwki suszone 1/2 oakowania
cebula 1
sól
pieprz
cukier
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
zupa grzybowa 1 opakowanie
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna kapusta z grzybami i fasolą

Fasolę namaczamy na noc. Kapustę kiszoną przepłukujemy w zimnej wodzie i gotujemy na wolnym ogniu z suszonymi grzybami. Białą kapustę szatkujemy i w osobnym naczyniu gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim, lekko solimy. Po godzinie gotowania obie kapusty łączymy ze sobą. Fasolę obgotowujemy i wrzucamy do kapusty. Pieczarki kroimy na plasterki i podsmażamy na maśle z cebulą pokrojoną w grubą kostkę - dodajemy do kapusty. Śliwki kroimy w paski i też wrzucamy do kapusty. Dodajemy 3-4 łyżki oleju i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania wsypujemy zupę grzybową, dokładnie mieszamy(uważamy żeby się nie przypaliło). Doprawiamy do smaku. Najlepsza jest odgrzewana na 2-3 dzień. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 10.12.2012 04:55
święta za progiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak