Ryż z pomidorami i fetą

Ryż z pomidorami i fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    30 dag
  • cebula

    1 główka
  • bulion warzywny

    60 ml
  • pomidory

    4 sztuki
  • papryka czerwona

    2 strąki
  • ser feta

    ok. 30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na ok. 2 łyżkach oleju. Do cebuli dodać ryż, chwilę dusić, wlać bulion. Gotować ok. 20 min. Pomidory ponacinać, sparzyć, polać zimną wodą, obrać, przekroić, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Paprykę także pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać pozostały olej włożyć paprykę i dusić ok. 5 min. Do ryżu dodać pomidory i paprykę, przyprawić solą i pieprzem. Ser pokroić w kostkę i posypać nim ryż z warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

24.12.2012 10:05
rewelacja:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat