Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pomidorami i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dag
cebula 1 główka
bulion warzywny 60 ml
pomidory 4 sztuki
papryka czerwona 2 strąki
ser feta ok. 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pomidorami i fetą

Cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na ok. 2 łyżkach oleju. Do cebuli dodać ryż, chwilę dusić, wlać bulion. Gotować ok. 20 min. Pomidory ponacinać, sparzyć, polać zimną wodą, obrać, przekroić, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Paprykę także pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać pozostały olej włożyć paprykę i dusić ok. 5 min. Do ryżu dodać pomidory i paprykę, przyprawić solą i pieprzem. Ser pokroić w kostkę i posypać nim ryż z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 24.12.2012 10:05
rewelacja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak