Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki z tapenade z czarnych oliwek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 500 g
mąka ziemniaczana 250 g
mąka 5 łyżek
tapenada 3 łyzki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki z tapenade z czarnych oliwek

Ziemniaki gotujemy , odcedzamy i przeciskamy przez praskę ,bądż mielimy .
Gdy ostygną dodajemy jajko , tapenade ja użyłam gotowej ,ale można też zmiksować oliwki ważne by było to bardzo dokładnie , bez duzych kawałków.
Dodajemy obie mąki i wyrabiamy jak na kluski .
Następnie formujemy wałeczki i odcinamy ukośne kawałki ,gotujemy w osolonej wodzie ok.5 min.
Ja podałam z sosem pomidorowym i serem owczym :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 16.02.2014 08:39
ciekawe połączenie jeszcze nie robiłam takich :)
Rafał10 23.12.2012 10:36
mmmm bardzo smaczny przepis, uwielbiamy oliwki także na pewno wypróbujemy ten przepis :)
Anna133 09.12.2012 13:31
Ten sos pomidorowy ,bardzo pasuje do klusek oliwkowych , jakoś ich nie widzę podanych z sosem gulaszowym .
Pietruszka 09.12.2012 11:11
coś do wypróbowania :)
gosia56 09.12.2012 11:00
ciekawe
Anna133 09.12.2012 10:47
Wyglądają troszkę nie apetycznie ,bo takie szare ,ale smak jest świetny jak ktoś lubi oliwki to polecam .
V_kuchareczka 09.12.2012 10:17
Rewelacja
cukiereczek 09.12.2012 10:08
pycha
Sylwia26 09.12.2012 09:44
pychotka :)
Iwka 09.12.2012 09:14
świetne połączenie
Botwinka 09.12.2012 09:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak