Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 700-800 gram
cebula 3 sztuki
margaryna 60-100 gram
sos pieczarkowy 2 opakowania
sól
pieprz
kwaśna śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - sos pieczarkowy foto
2
Margarynę roztapiamy na patelni, dodajemy cebulę i podsmażamy ok. 10 minut. Następnie dodajemy pieczarki i całość podsmażamy do czasu, aż pieczarki będą miękkie. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę
Krok 2 - sos pieczarkowy foto
3
Jeden sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, a drugi w połowie wody, która jest podana na opakowaniu i dodajemy do podsmażonych pieczarek. Zagotowujemy. Tak przygotowany sos możemy podawać z ziemniakami lub do chleba. Smacznego
Krok 3 - sos pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.12.2013 00:09
lubię taki sosik
miki47 17.03.2013 10:58
bardzo apetyczny przepis
smakoszek 21.02.2013 21:05
świetny
pajbek 08.12.2012 22:12
Bardzo lubię pieczarki :-)
angelika14 08.12.2012 18:48
świetny sosik, ja uwielbiam z makaronem i warzywami
natii3624 08.12.2012 18:16
ooo super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak