Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczana zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
pomidor 2 szt
brokuł 1 szt
marchew 3 szt
mięso mielone wołowe 0,5 kg
papryczka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczana zapiekanka

Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plasterki. Pomidory obrać ze kóry, pokroić w cząstki. Marchew obrać, pokroić w plastry. Paprykę pokroić na cząstki.

Mieso mielone podpiec na patelni z solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem, papryką słodką do smaku.

Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, układać warstwy- ziemniaki, mięso, ziemniaki, warzywa, ziemniaki. Można zalać bulionem warzywnym. Zapiekać w piekartniku na 200 stopni przez około 40 minut (jeśli ziemniaki grubsze niż 0,5 cm to jeszcze dłużej), na kilka chwil przed wyjęciem posypać ulubionym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak