Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkoptowe serduszka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pół szkl. cukru
cukier waniliowy
1-2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szkl. mąki tortowej
posypka do dekoracji i cukier
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: biszkoptowe serduszka

białka ubijamy na sztywną pianę dodając cukier oraz cukier waniliowy i żółtka. do tak ubitej masy dodajemy powoli mąkę i mieszamy delikatnie łyżką. ciasto lejemy na np. formę z serduszka i pieczemy 20 min. w tem. 180 stopni. upieczone ciastka polewamy gorącym roztopionym lukrem z cukru pudru i posypujemy posypką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak