Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
parówki
ser topiony 1
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście

Kroki postępowania

1
gotowy prostokątny płat ciasta francuskiego przeciąć na pół,uzyskane dwa kwadraty ciasta tniemy po przekątnej i otrzymujemy 4 trójkąty ciasta (można także ciasto pociąć w niezbyt szerokie prostokąty),na cieście kładziemy plasterek sera na to parówczaka :-) i zawijamy (przed zrolowaniem prawy i lewy wierzchołek ciastowego trójkąta złożyć do środka,tak żeby nachodziły na parówke), oczywiście ''wsad'' można modyfikować wedle uznania,możemy np. dodać podsmażone pieczarki albo kilka pokrojonych oliwek,możemy także zamiast parówek użyć salami lub pokrojonej w słupki kiełbasy typu ''krakowska'',ale wracając do przepisu :-)
Krok 1 - Parówki w cieście foto
2
ciasto po zawinięciu smarujemy rozbełtanym jajkiem, układamy na blasze na papierze do pieczenia po czym pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180C przez 20-25 minut i zajadamy :-)
Krok 2 - Parówki w cieście foto
3
SMACZNEGO!!:)
Krok 3 - Parówki w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.03.2016 21:03
świetny pomysł,na pewno smaczne
Ela15 29.06.2015 09:48
świetnie wyglądają
Anna133 17.12.2012 17:20
wyglada znakomicie
tessinka 07.12.2012 14:16
do schrupania
Zdzisław 07.12.2012 13:45
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak