Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zajac w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

upieczony comber zajeczy
białko 2 szt
żółtko jajek 4 szt
śmietana 2 łyzki
oliwa 4 łyzki
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zajac w galarecie

Dno i brzegi formy w kształcie pierscienia wylac czescia płynnej galarety.Comber pokroic na plastry i ułozyc w formie.Zalac reszta galarety plastry zajaca i zastudzic.Żółtka ugotowac na twardo ostudzic i przetrzec przez sito.Dodac oliwe utrzec na gładka mnase,wlac smietane przyprawic sola cukrem i octem.Wyjac galarete do półmisek do srodska nalac sos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 28.07.2010 08:17
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak