Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab faszerowany suszonymi owocami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
morele suszone 130 g
olej 3 łyż.
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
żurawina
przyprawy 1 (do schabu)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab faszerowany suszonymi owocami

Schab nacinam nożem tworząc podłużną kieszonkę. Z jednej strony nadziewam schab morelami suszonymi, a z drugiej suszoną żurawiną. Dość ściśle wciskam bakalie w otwory. Oliwę mieszam dokładnie z przyprawami i nacieram mięso. Przekładam zamarynowane kawałki schabu do miski, przykrywam folią spożywczą i wstawiam na 12 godzin do lodówki. Schab piekę ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180*C. Po dokładnym ostudzeniu kroję mięso w niezbyt cienkie plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 06.12.2012 21:01
ale ładnie
maciek7 06.12.2012 20:41
pycha
natii3624 06.12.2012 20:36
mmmniam! Pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak