Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z mintaja z pomidorami i bazylią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 500 g
pomidor 4 szt
oliwa 30 ml
olej rzepakowy
sól
pieprze
bazylia świeża 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja z pomidorami i bazylią

Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, a następnie kroimy w drobną kostkę. Tak przygotowane pomidory mieszamy z 1/3 oliwy, swieżą bazylią i odstawiamy w chłodne miejsce. Mintaja doprawiamy solą i pieprzem, polewamy lekko olejem i smażymy na rozgrzanej patelni. Danie to świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 19.12.2011 08:53
dziękuję
angelika14 18.12.2011 14:20
bardzo smaczne, uwielbiam je aż ślinka cieknie :)
Jolanta40 01.08.2011 11:25
jasiek - nie musi być tylko rzepakowy, czasem używam też oliwy z oliwek, ale ta zmienia smak potrawy i jest dużo droższa. Oleje roślinne są najzdrowsze więc je polecam :)
Koper 01.08.2011 10:37
ryba pomidory i bazylia, pycha
polly66 19.06.2011 10:36
fajnie wygląda i szybko się robi:)
jasiek 11.02.2011 16:14
musi być rzepakowy olej, czy z nim smakuje lepiej?
marcia71 11.02.2011 15:43
dobre też z pomidorami z puszki
Jaheira11 04.02.2011 16:14
Ryby są smaczne i w dodatku fajnie przyrządzone- ładnie wyglądają na talerzu
Anita21 26.09.2010 10:31
zjadłabym taki obiadek
banditka 30.08.2010 22:42
rybki mniam
Jolanta40 07.08.2010 08:37
Przepis zaczerpnięty z gazetki Biedronki z przepisami Macieja Kuronia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak