Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zeppeliny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
ziemniaki surowe 2 kg
mięso mielone 1\\2 kg
cebula biała 4 szt
jajko 1 szt
smalec
sól
cukier
mąka ziemniaczna 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Zeppeliny

Mięso wymieszć z jajkiem, solą łyżeczką cukru, startą cekulą, pieprzem.Ugotowane ziemniaki ugnieść, a surowe zetrzeć na drobnej tarce, przełożyć na czystą ściereczkę i odcisnąć całą wodę.Obie masy ziemniaczane zagnieść razem z dodatkiem soli, i 1 łyżki mąki ziemniaczanej.Formować placki wielkości dłoni(grubuść 1 cm, i nałożyć mięso, potem uformowac podłużne pyzy.Pyzy obsmażyć na złoto na smalcu i przełożyć do brytfanny.do brytfanny dodać pokrojoną resztę cebul, ziele, liść troche soli, pieprzy i cukru, dodać 2 łyżki smalcu i podlać wodą, żeby sie dusiły, piec pod przykryciem 45-50 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 09.11.2010 00:06
super
agata17ko 03.10.2010 13:59
Przysmak u mnie w domu
magical66 26.09.2010 10:59
fajnie brzmi :)
kotlet 25.09.2010 16:06
mhmh polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak