Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarska potrawka z kalafiorem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebuli 2 szt.
marchewki 2 szt.
pietruszki 1 szt.
ziemniaków 6 szt.
koncentratu pomidorowego 2 łyżki
oliwy z oliwek 50 ml
małego selera 1 szt.
kalafior 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jarska potrawka z kalafiorem

Warzywa umyć, osuszyć, obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w paseczki i dodać do podsmażonej na złoty kolor cebuli. Cały czas mieszając smażyć około 15 minut. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i kalafiora podzielonego na różyczki. Całość podlać gorąca wodą, dodać przyprawy i pod przykryciem podpiekać kolejne 15 minut. Na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 10.11.2011 23:11
oooo to coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak