Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z cukrem, dodać do tego przesianą mąkę, jajka z żółtkami, sodę rozpuszczoną w mleku oraz miód, zagnieść gładkie ciasto i podzielić na trzy części, wszystkie części ciasta rozwałkować na taki sam rozmiar i kolejno upiec na jednym placku przed pieczeniem rozsmarować masę orzechową. Piec w temp. 180st około 15 min.

Masa orzechowa: Rozpuścić margarynę z cukrem i dodać do tego zmielone orzechy następnie całość zagotować.

Masa jabłkowa: Jabłka po obraniu i pokrojeniu(70 dag)wymieszać z cukrem i cynamonem, podlać 1/2 szklanki wody i zagotować , następnie gotować 2-3 min, aby jabłka zmiękły do gorących jabłek dodać suchą galaretkę i mieszać do rozpuszczenia, odstawić do wystudzenia.

Budyń ugotować na mleku i ciepły rozsmarować na cieście.

Upieczone ciasto przekładać kolejno: ciasto - budyń - ciasto - gęstniejąc jabłka - ciasto z orzechami. Przełożone ciasto odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin, aby nabrało wilgoci i zastygło.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    bardoz fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Pyszne ciasto!
  • 0
    _mg_3416
    Opublikowano

    dagita

    Ostatnio mam smaka na ciasta z orzechami i jabłkami a to mi się podoba :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne ciasto
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    wspaniałe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !