Schabowe roladki Eli

Schabowe roladki Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    8 sztuk
  • olej roślinny

    5 łyżek
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • przyprawa ziołowa do grilla Prymat

    2 łyżki
  • papryczka z zalewy Tao Tao

    1 sztuka
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • podgrzybki

    20 dkg
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • kapusta biała

    40 dkg
  • smalec

    2 (do kapusty)
  • sos sojowy grzybowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.Składniki marynaty włożyć do słoika,zakręcić i potrząsać energicznie,aż zrobi się emulsja.Kotlety zalać marynatą,tak żeby całe mięso było nią pokryte i włożyć do lodówki na kilka godzin(najlepiej na całą noc).Cebulę posiekać i 2/3(1/3 zostawić do grzybów)zeszklić na gorącym smalcu.Dodać kapustę,kostkę mięsną,podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu,aż kapusta będzie miękka.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić resztę cebuli,zamrożone grzyby(nie rozmrażać) i smażyć aż sok odparuje.Grzyby dodać do miękkiej kapusty,wymieszać,doprawić do smaku pieprzem,solą i ostudzić.Kotlety wyjąć z marynaty,na każdym rozłożyć kapustę z grzybami,zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.Piec na grillu około 30-35 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

21.12.2012 23:02
fajny rarytasss:)

wedith1

25.07.2010 20:34
Bardzo apetyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat