Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka pod różową pianką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
margaryna 25 dag
cukier 7 dag
cukier waniliowy 1 sztuka
żółtko jajek 5 sztuk
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
Masa jabłkowa:
jabłka 1,2 kg
cukier 10 dag
rodzynki
cynamon
cujier waniliowy 1 sztuka
piana z białek
cukier 1 szklanka
białko 5 sztuk
kisiel truskawkowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka pod różową pianką

Ciasto: Margarynę i mąkę posiekaj nożem. Dodaj żółtka, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy, wszystko zagnieć. Ciasto podziel na 2 części

Masa jabłkowa: Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o duzych oczkach, dodaj cukier, rodzynki, cynamon i cukier waniliowy. Odciśnij z soku.

Piana: białka ubij, dodaj cukier i kisiel

Blachę wysmaruj masłem i posyp bułka tartą i wyłóż jedną część ciasta. Rozłóż masę jabłkową. Na owoce wyłóż pianę i posyp startą na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. Piecz ok 60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.02.2016 11:48
fajnie wyszła
mariuszek8 11.09.2015 13:08
bardzo fajne ciasto
Ela15 21.09.2014 11:39
świetny przepis
adam1f 11.01.2014 23:52
uwielbiam szarlotki
Stenka 10.03.2013 10:46
często taką robię
ania20m 05.12.2012 14:13
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak