Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z watrubka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche ciasto 300 g
Farsz;watrubka 500 g
pieczarek 200 g
jajko 8 szt
śmietana 300 ml
madera 100 ml
masło 2 łyzki
mąka 1 łyzka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: placek z watrubka

kruche ciasto rozwałkowac wyłozyc nim forme i podpiec spod placka.Watrubki oczyscic pokroic na kawałki i usmazyc na 1 łyżce masła dodac oczyszczone i pokrojone pieczarki wlac madere doprawic sola i pieprzem.1 łyzke masła przesmazyc z maka rozprowadzic smietana zdjac z ognia wymieszac z jajkami.Na spod ciasta wyłozyc watrubki zalac jajkami ze smietana .Piec 20-25 minut w tewmperaturze 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak