placek z watrubka

placek z watrubka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kruche ciasto

    300 g
  • Farsz;watrubka

    500 g
  • pieczarek

    200 g
  • jajka

    8 szt
  • śmietana

    300 ml
  • madera

    100 ml
  • masło

    2 łyzki
  • mąka

    1 łyzka
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kruche ciasto rozwałkowac wyłozyc nim forme i podpiec spod placka.Watrubki oczyscic pokroic na kawałki i usmazyc na 1 łyżce masła dodac oczyszczone i pokrojone pieczarki wlac madere doprawic sola i pieprzem.1 łyzke masła przesmazyc z maka rozprowadzic smietana zdjac z ognia wymieszac z jajkami.Na spod ciasta wyłozyc watrubki zalac jajkami ze smietana .Piec 20-25 minut w tewmperaturze 200 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat