Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z pieczarkami i serem
Przepis na:
- pyszne bułki z pieczarkami i serem
- sycącą przekąskę
- drugie śniadanie do szkoły lub pracy
1. Ciepłe mleko wymieszaj z drożdżami, wlej do mąki wymieszanej z solą, wbij jajko i wyrób ciasto. W razie potrzeby dosyp tyle mąki, żeby się nie kleiło.
2. Na koniec wyrabiania dodaj oliwę. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
3. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki, podsmaż razem z pokrojoną cebulą na oleju i dopraw do smaku dużą ilością pieprzu.
4. Ciasto podziel na kawałki i ufromuj kulki. Spłaszcz je i nałóż farsz. Posyp startym żółtym serem i oregano.
5. Bułeczki piecz w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku do momenty, aż się zarumienia.