Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z grzybami Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
śmietana kremowa 30% 150 ml
natka piertuszki posiekana 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
ziemniaki
podgrzybki 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z grzybami Eli

Ziemniaki porządnie umyć i ugotować w łupinach na pół miękko.Odcedzić,przelać zimną wodą i ostudzić.Cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić cebulę,zamrożone grzyby (nie rozmrażać)i smażyć aż sok odparuje.Wlać do grzybów śmietanę i gotować aż odparuje i stanie się gęsta.Doprawić solą,pieprzem i ostudzić.Z ziemniaków zciąć wierzchy,wydrążyć srodki(zostawić około 1/2 cm z brzegów),połowę wyjętego miąższu pokroić w kostkę.Do grzybów dodać pokrojony miąższ ziemniaków,natkę,sól,pieprz do smaku i wymieszać.Farsz rozłożyć do wydrążonych ziemniaków i piec na grillu (można też w piekarniku)aż ziemniaki będą całkiem miękkie.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 04.04.2011 18:29
pycha
ZEWA 04.04.2011 18:29
pycha
iwona332 21.09.2010 00:54
super
gusia1000 01.09.2010 00:14
dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak