Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy
Kroki postępowania
4. Przy okazji myjemy i kroimy także por oraz (obieramy i kroimy) marchewkę (też w kosteczkę).
Całość zagęszczamy mąką rozrobioną z odrobiną wody.
SMACZNEGO :)
cebula | 2 sztuki |
czosnek | 3 ząbki |
sok pomidorowy | 1 szklanka |
por | 1 sztuka |
marchew | 2 sztuki |
olej | do smażenia |
mąka | do zagęszczenia |
woda | do sosu |
Liść laurowy suszony Prymat | 4 listki |
ziele angielskie | 5 kuleczek |
kurkuma | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
imbir | do smaku |
sól | do smaku |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | do smaku |
Papryka ostra mielona Prymat | do smaku |
bazylia | do smaku |
oregano | do smaku |
tymianek | do smaku |
rozmaryn | do smaku |
majeranek | do smaku |
karkówka | 1 wieprzowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: