pierogi z serem i kasza gryczana

pierogi z serem i kasza gryczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: mąka

    350 g
  • jajka

    1 szt
  • szczypta soli

  • twaróg

    350 g
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyzki
  • sól, pieprz

  • woda letnia

    125 ml
  • Farsz:

    250 g
  • kasza gryczana

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagniesc ciasto.Ugotowac kasze gryczana,zemlec ja z twarogiem.Cebule posiekac i zrumienic na masle,dodac kasze z twarogiem doprawic sola i pieprzem dodac jajko i wymieszac .Ciasto rozwałkowac i wycinac krazki nakładac farsz zlepic.Do wrzacej wody wrzucac pierogi i ugotowac.Wyjac osaczyc i polac stopiona słoninka lub gesta smietana

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat