Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z serem i kasza gryczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 350 g
jajko 1 szt
szczypta soli
twaróg 350 g
jajko 1 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyzki
sól, pieprz
woda letnia 125 ml
Farsz: 250 g
kasza gryczana 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z serem i kasza gryczana

Zagniesc ciasto.Ugotowac kasze gryczana,zemlec ja z twarogiem.Cebule posiekac i zrumienic na masle,dodac kasze z twarogiem doprawic sola i pieprzem dodac jajko i wymieszac .Ciasto rozwałkowac i wycinac krazki nakładac farsz zlepic.Do wrzacej wody wrzucac pierogi i ugotowac.Wyjac osaczyc i polac stopiona słoninka lub gesta smietana

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak