Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z serem Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser camembert 100 g
cebulki dymki-szczypior 2 sztuki
śmietana kremowa 30% 50 ml
sól do smaku
ziemniaki
rokpol 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z serem Eli

Ziemniaki porządnie umyć i ugotować w łupinach na pół miękko.Odcedzić,przelać zimną wodą i ostudzić.Z ziemniaków zciąć wierzchy,wydrążyć srodki(zostawić około 1/2 cm z brzegów),połowę wyjętego miąższu pokroić w kostkę.Sery pokroić w kostkę.Szczypior drobno pokroić.Do pokrojonych ziemniaków dodać sery,szczypior,pieprz,sól(z solą uważać bo sery są słone),dodać śmietanę i wymieszać.Farsz rozłożyć do wydrążonych ziemniaków i piec na grillu(można też w piekarniku)aż ziemniaki będą całkiem miękkie.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak