Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kukurydziano pomidorowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa wieprzowego 300 g
cebula 1
ząbki czosnku 2
puszki kukurydzy 1/3
suszone pomidory 4
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 1 szk
olej do smażenia
jajko 1 duże
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kukurydziano pomidorowe

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek obierz i umyj. Kukurydzę odsącz z zalewy, pomidory odsącz z oleju i drobno pokrój w kosteczkę. Bułkę namocz w mleku a gdy nasiąknie odciśnij z nadmiaru mleka. W maszynce do mięsa zmiel mięso, cebulę ( możesz ja pokroić w kostkę i nie mielić ), czosnek i bułkę i wyłóż później do miski. Dodaj kukurydzę i pomidory oraz jajko i przyprawy i wyrób masę.
Krok 1 - Mielone kukurydziano pomidorowe foto
2
Na patelni rozgrzej olej. Formuj kotlety ( u mnie dziś owalne ), panieruj w bułce tartej i smaż z obu stron na rumiano
Krok 2 - Mielone kukurydziano pomidorowe foto
3
Podawaj np. z ziemniakami i fasolką szparagową lub dowolną surówką.
Krok 3 - Mielone kukurydziano pomidorowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anitapaj 21.12.2012 20:43
ciekawy pomysł
sylwia / sytofala 04.12.2012 16:28
kusza bardzo
Piotr-21 04.12.2012 15:38
aż ślinka cieknie :)
ZEWA 04.12.2012 15:23
dziękuję :)
miki47 04.12.2012 15:12
ale pysznie dziś u ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak