Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Holenderski stamppot

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
Przyprawa do zup Kucharek na gulasz 1 saszetka
ziemniaki 1 kg
cebula 1 szt
marchew 1 szt
curry 1 łyżeczki
boczek 200 g
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Holenderski stamppot

Pokroić kapustę w paski chinska ,
Zetrzeć marchew grubo.
Cebulę posiekać.
Rozgrzać olej w woku i podsmażyć cebulę na złoty kolor/ odstawic ja w osobnym naczynku/ ,Na wok
dodac boczek i smarzyc mieszajac tak przez 5 minut.
Starta marchew / na grubszych oczkach tartki /dodac usmazona wczesniej cebulke , wszystko wymieszać smażyć na malenkim ogniu -krotko , aż sie wszystko dobrze polaczy, dodac 1 lyzke curry , dodac ugotowane i ugniecione ziemniaki , wszystko wymieszac/ ale nie na ogniu / . Na wierzch polozyc kilka kawalkow upieczonego boczku .
Przygotowac sos gulaszowy , miesny i polac wczesniej przygotowane produkty / tutaj nazywa sie -STAMPPOT /,


Podawać tez mozna z kielbase ugotowana, miesem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 01.01.2013 12:16
muszę kiedyś spróbować - dla mnie to coś nowego
miroslawa 05.12.2012 04:02
ciekawe, jeszcze nie próbowałam, ale zapowiada się pyszne
Babciagramolka 04.12.2012 12:25
Znam - robię ( tyle że z białej) - lubię
anja3107 04.12.2012 12:22
ekstra
kupiska 04.12.2012 12:03
Ciekawa potrawa nie słyszałam o takiej ale wyglada apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak