Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z bakłażana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cebula 2 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
przyprawa uniwersalna
natka pietruszki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
kiełbasa swojska 1 laska
czosnek 1 ząbek
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z bakłażana

Bakłażana dobrze myjemy odcinamy końcówki i kroimy w paseczki. Cebulę białą kroimy w piórka. Na patelni na oleju podsmażamy bakłażana z cebulkę .Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Wszystko razem smażymy . Dodajemy do smaku przyprawę uniwersalną .Podlewamy przecierem pomidorowym wymieszanym a 1/2 szklani wody . Dusimy . Doprawiamy pieprzem,posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 04.01.2013 23:26
super!
Amellia 04.12.2012 10:40
pycha
iwa643 04.12.2012 10:29
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak