Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewana papryka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4
mielone mięso 30 dag
ryż 1 Szklanka
cebula 1
jajko
czosnek 1-2 ząbki
sól i pieprz do smaku
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewana papryka

Paprykę umyć i odciąć jej górną część. Dokładnie oczyścić w środku. Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkiem, czosnkiem. Całość wymieszać doprawiając do smaku według uznania. Można skorzystać z gotowej przyprawy do mięsa mielonego. Paprykę napełniać powstałym farszem i przykryć górą. Układać w naczyniu żaroodpornym i podlać bulionem. Zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak