Przepis i sposób przygotowania na: " Tagiatelle z ostrym kurczakiem w śmietanowo - orzechowym sosie "
Filet z kurczaka oczyszczamy.
Kroimy w ukośne polędwiczki.
Posypujemy solą , pieprzem i chilli.
Podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości.
Ubijamy 125 ml śmietanki 30%.
Dodajemy 2 żółtka.
Mieszamy.
Orzechy ( mogą byc dowolne ) drobno kroimy.
Zalewamy winem.
Gotujemy.
Dodajemy śmietankę 18%.
Chwilkę grzejemy.
Doprawiamy solą , pieprzem i gałką.
Dorzucamy drobniutko posiekany koperek.
Odstawiamy z ognia.
Gotowe mięso układamy na makaronie.
Polewamy sosem.
Możemy jeszcze posypac kolorowym pieprzem , dla wzmocnienia smaku!
Smacznego!