Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Tagiatelle z ostrym kurczakiem w śmietanowo - orzechowym sosie "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

MAKARON TAGIATELLE 150 g
filet z kurczaka 200 g
orzechy 100 g
śmietana 125 ml
smietana 18% 125 ml
białe wino 100 ml
żółtko jajek 2 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
gałka muszkatałowa 1 szczypta
chilli 1 szczypta
koperek 1 pęczek
olej do smażenia 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: " Tagiatelle z ostrym kurczakiem w śmietanowo - orzechowym sosie "

Makaron gotujemy al dente.

Filet z kurczaka oczyszczamy.

Kroimy w ukośne polędwiczki.

Posypujemy solą , pieprzem i chilli.

Podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości.

Ubijamy 125 ml śmietanki 30%.

Dodajemy 2 żółtka.

Mieszamy.

Orzechy ( mogą byc dowolne ) drobno kroimy.

Zalewamy winem.

Gotujemy.

Dodajemy śmietankę 18%.

Chwilkę grzejemy.

Doprawiamy solą , pieprzem i gałką.

Dorzucamy drobniutko posiekany koperek.

Odstawiamy z ognia.


Gotowe mięso układamy na makaronie.

Polewamy sosem.

Możemy jeszcze posypac kolorowym pieprzem , dla wzmocnienia smaku!


Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 03.12.2012 20:56
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak