cebula faszerowana

cebula faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1
  • bułka

  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

  • sól i pieprz do smaku

  • ser żółty

  • bulion warzywny

    2 szklanki
  • pierś z indyka

    mielona dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać ze skórki następnie gotować ok. 5 minut. ostudzoną delikatnie wydrążyć. Połowę wyjętego miąższu drobno posiekać. Dodać bułkę namoczoną wcześniej w mleku i wymieszać z mięsem. Całość doprawić do smaku dodając jeszcze czosnek i jajko oraz natkę pietruszki. Powstałym farszem nadziewać cebule posypać serem żółtym. Układać je w naczyniu żaroodpornym następnie podlać bulionem i posypać resztą posiekanej cebuli. zapiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

FAFIK

17.09.2011 20:15
fajne

Ela20

09.08.2011 20:01
muszę kiedyś wypróbowac :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat