Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula faszerowana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
bułka
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku
ser żółty
bulion warzywny 2 szklanki
pierś z indyka mielona dag

Przepis i sposób przygotowania na: cebula faszerowana

Cebulę obrać ze skórki następnie gotować ok. 5 minut. ostudzoną delikatnie wydrążyć. Połowę wyjętego miąższu drobno posiekać. Dodać bułkę namoczoną wcześniej w mleku i wymieszać z mięsem. Całość doprawić do smaku dodając jeszcze czosnek i jajko oraz natkę pietruszki. Powstałym farszem nadziewać cebule posypać serem żółtym. Układać je w naczyniu żaroodpornym następnie podlać bulionem i posypać resztą posiekanej cebuli. zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 17.09.2011 20:15
fajne
Ela20 09.08.2011 20:01
muszę kiedyś wypróbowac :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak