Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z pesto pietruszkowym i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
pieczarki 25 dag
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
pesto 3 z pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z pesto pietruszkowym i pieczarkami

Filet z indyka przekrawamy wzdłuż (nie do końca) tak aby powstał duży płat mięsa. Pieczarki obieramy, kroimy na ćwiartki. Na patelni podsmażamy na tłuszczu pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pieczarki. Następnie delikatnie tłuczemy mięso (najlepiej przez folię), doprawiamy solą, pieprzem i smarujemy pesto.

Na tak przygotowane mięso nakładamy podsmażone pieczarki i zwijamy w rulon. Ja robię to tak, że nakładam rozbity filet z nadzieniem na przeźroczystą folię spożywczą, następnie delikatnie zwijam mięso z folią, dość ciasno. Tak przygotowaną roladę zawijam jeszcze w folię aluminiową , wkładam do naczynia żaroodpornego, podlewam wodą.

Tak zawinięte i przygotowane mięso pieczemy w tem. 200 stopni około 50 minut. Po tym czasie wyjmuję mięso z dwóch folii, podlewam powstałym sosem i zapiekam jeszcze około 15 minut. Upieczone roladki kroimy w plastry i podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata61 03.12.2012 18:25
to musi być pyszne :)
SmakChwili 03.12.2012 17:32
lubię takie roladki.. :)
Monika111 03.12.2012 17:27
Musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak