Satay z kanadyjskiej prerii

Satay z kanadyjskiej prerii

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 60 g masła, sok i skóra z jednej cytryny, 1 ząbek czosnku, sos tabasco do smaku, 2 łyżki startej cebuli, 3 łyżki brązowego cukru, 1 łyżeczka mielonej kolendry, pół łyżeczki mielonego kminu, pół łyżeczki mielonego imbiru, 1 łyżeczki sosu teriyaki, świeżo mielony pieprz, 675 g polędwicy z bizona pokrojonej w 2 cm kawałki - użyliśmy polędwiczek wieprzowych, warzywa pokrojone w kostkę: cukinia, papryki, cebule, pomidorki koktajlowe, patyczki do szaszłyków.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozpuścić masło i dodać 10 kolejnych składników. Dusić przez 5 minut. Odstawić do wystudzenia. Wymieszać z mięsem i odstawić do lodówki na minimum 8 godzin. Wyjąć z marynaty i nadziewać na patyczki. Grilować z warzywami przez 5 - 6 minut. Marynatę zagotować i polać nią usmażone mięso z warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiakova

19.06.2012 08:45
ciekawe

Ntalia

03.12.2010 09:11
Ciekawe

rosik93

16.07.2010 16:03
To już wyższa półka:P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat