Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Satay z kanadyjskiej prerii

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe

Przepis i sposób przygotowania na: Satay z kanadyjskiej prerii

SKŁADNIKI: 60 g masła, sok i skóra z jednej cytryny, 1 ząbek czosnku, sos tabasco do smaku, 2 łyżki startej cebuli, 3 łyżki brązowego cukru, 1 łyżeczka mielonej kolendry, pół łyżeczki mielonego kminu, pół łyżeczki mielonego imbiru, 1 łyżeczki sosu teriyaki, świeżo mielony pieprz, 675 g polędwicy z bizona pokrojonej w 2 cm kawałki - użyliśmy polędwiczek wieprzowych, warzywa pokrojone w kostkę: cukinia, papryki, cebule, pomidorki koktajlowe, patyczki do szaszłyków.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozpuścić masło i dodać 10 kolejnych składników. Dusić przez 5 minut. Odstawić do wystudzenia. Wymieszać z mięsem i odstawić do lodówki na minimum 8 godzin. Wyjąć z marynaty i nadziewać na patyczki. Grilować z warzywami przez 5 - 6 minut. Marynatę zagotować i polać nią usmażone mięso z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 19.06.2012 08:45
ciekawe
Ntalia 03.12.2010 09:11
Ciekawe
rosik93 16.07.2010 16:03
To już wyższa półka:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak