Kotlety wieprzowe z klonową cebulą

Kotlety wieprzowe z klonową cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

  • syrop klonowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 180 g posiekanej cebuli, 1 łyżka oleju, 30 g masła, 125 ml białego wina lub cydru, 125 ml syropu klonowego, sól i pieprz, 4 kotlety wieprzowe po 150 g każdy

SPOSÓB WYKONANIA: Na oleju i maśle skarmelizować cebulę. Dodać wino, Dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu do zredukowania o połowę. Dodać syrop klonowy, doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Kotlety zgrillować i podawać z przygotowaną cebulą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

13.02.2011 13:27
bardzo apetyczne te kotleciki!:)

Ntalia

03.12.2010 09:13
Super

rosik93

16.07.2010 16:03
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat