Sałatka rybna

Sałatka rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • jabłka

  • ogórek zielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: pół kilograma białej ryby, półtorej szklanki wody, 1 cebula, 1 łyżeczka soli, 2 obrane jabłka pokrojone w kostkę, 1 obrany i pokrojony w kostkę mały ogórek, 1 posiekany mały kawałek selera - dodaliśmy naciowy, 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki, pół łyżeczki maggi, pół łyżeczki bardzo drobno posiekanej cebuli, 3 łyżki majonezu, 2 jajka na twardo, liście sałaty.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę ugotować z dodatkiem cebuli w osolonej wodzie. Dokładnie osączyć, podzielić na płatki i przełożyć do salaterki. Dodać jabłka, ogórek oraz seler. Dokładnie wymieszać. Posypać natką i cebulą. Pokropić maggi, dodać majonez, lekko wymieszać. Na talerzyki z ułożonymi liśćmi sałaty przełożyć sałatkę. Przybrać posiekanym jajkami. Sałatkę podawać schłodzoną ze świeżym białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marta1371

03.02.2013 23:55
Wygląda apetycznie

Kate131

09.12.2011 09:42
apetyczna

Jolanta40

21.12.2010 13:28
coś dla mnie :)

Ntalia

03.12.2010 09:07
Pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat