Jajka w occie

Jajka w occie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 6 jajek na twardo, 12 goździków, 1 szklanka octu 6%, 1 szklanka wody, pół łyżeczki mielonej gorczycy, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu.

SPOSÓB WYKONANIA: Obrane ze skorupek jajka ułożyć w słoju. Wymieszać przyprawy z dwoma łyżkami octu. Zagotować wodę z octem, dodać przeprawy, gotować mieszając przez minutę. Jajka zalać wrzącym octem i mocno zakręcić wieczko. Słoik wystudzić. Wstawić do lodówki na 2 tygodnie. Podawać z zimnymi mięsami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

07.04.2012 23:45
robiłam podobne

Jolanta40

19.01.2011 12:55
fajny pomysł

izapozdro

27.11.2010 16:18
tego jeszcze nie próbowałam

Jolanta41

28.08.2010 22:28
Dobre do wódeczki ! Jadłam i bardzo mi smakowała ta przekąska.

rosik93

16.07.2010 16:04
Ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat