Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podwójny filet z piersi kurczaka 1 szt
płatki migdałowe 1 szklanka
sól do smaku
jajko 1 szt
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w migdałach

Pierś rozbić, każdą przekroić na pół, przyprawić sola i pieprzem. Migdały pokruszyć i wymieszać z tarta bułka. Przygotowane mięso panierować najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w panierce migdałowej. Smażyć na oleju z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.03.2012 17:05
pysznie
ben-ka 12.03.2012 09:16
w migdałach muszą być bardzo smaczne.
Ewa95 18.09.2011 17:13
zapowiada się wspaniale
anemon 30.07.2011 14:57
Wyglądają bardzo apetycznie.
manaika 10.04.2011 15:38
muszę wypróbować
kate.500 27.03.2011 00:09
ciekawe :)
eli_555 23.09.2010 23:59
pycha mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak