Pierś kurczaka w migdałach

Pierś kurczaka w migdałach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Podwójny filet z piersi kurczaka

    1 szt
  • płatki migdałowe

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • jajo

    1 szt
  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś rozbić, każdą przekroić na pół, przyprawić sola i pieprzem. Migdały pokruszyć i wymieszać z tarta bułka. Przygotowane mięso panierować najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w panierce migdałowej. Smażyć na oleju z obu stron na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

13.03.2012 17:05
pysznie

ben-ka

12.03.2012 09:16
w migdałach muszą być bardzo smaczne.

Ewa95

18.09.2011 17:13
zapowiada się wspaniale

anemon

30.07.2011 14:57
Wyglądają bardzo apetycznie.

manaika

10.04.2011 15:38
muszę wypróbować

kate.500

27.03.2011 00:09
ciekawe :)

eli_555

23.09.2010 23:59
pycha mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat