Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Swojskie masełko

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kwaśna 1 l
sól do smaku
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Swojskie masełko

Śmietanę dać do maśniczki i tak długo robić masło, aż będzie miało jednolitą konsystencję. W razie potrzeby podlać ciepłą wodą. Jak masło będzie zrobione, to nalać zimnej wody do miski, wyłożyć masło, dodać troszeczkę soli i uformować masło. Łyżką zrobić wzorek na wierzchu. Masło idealne do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 29.11.2013 21:24
swojskie masełko:):) uwielbiam jeszcze z takim ciepłym chlebusiem prosto z pieca:) mmmm
adelajda 30.10.2013 11:15
ciekawy przepis :)
fotoviderek 24.06.2013 13:48
Pyszne masełko :)
Babciagramolka 03.12.2012 12:10
Zjadła bym takiego masełka
pajbek 03.12.2012 11:17
Nie przepadam za masłem, ale takie chętnie bym spróbowała :-)
agam26 03.12.2012 10:57
muszę spróbować
EWI 03.12.2012 10:30
moja mama robi :) pycha!
miroslawa 03.12.2012 05:16
super
Patrycja25 02.12.2012 22:15
pycha
Beata61 02.12.2012 22:04
dawno już nie robiłam...
aisoglam 02.12.2012 21:57
Babciny sposób na pyszne masło :)
Monika111 02.12.2012 21:44
Też robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak