Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z gruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszka 1 szt
sól do smaku
olej do smażenia
pieprz kolorowy mielony do smaku
orzechy włoskie 2 łyzki
schab 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z gruszką

Mięso lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem. Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. Każdy plaster mięsa posypać orzechami, ułożyć na nim ćwiartkę gruszki i spiąć wykałaczkami. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor, podlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby uzupełniać płyn. Przed podaniem usunać wykałaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 29.07.2011 08:38
Podoba mi się, bo lubię łączyć mięso z owocami, ale takiego jeszcze nie robiłam.
Ewa104 19.04.2011 08:17
W ten sposób mięska jeszcze nie robiłam,pomysł mi się podoba.
ewa84 17.04.2011 18:48
fajne
Grażyna13 29.03.2011 19:13
To by mi smakowało !
PaniMISIOWA 19.01.2011 20:11
ciekawe połączenie
kot_pankracy 19.11.2010 11:28
muszę przygotować, bardzo ciekawe połączenie
4muffins 17.11.2010 22:39
jakie fajne polączenie smaków :)
Bartolomeo 07.09.2010 10:49
Na zdjeciu fajnie sie przentuje
ZEWA 09.08.2010 21:32
Smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak