Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klonowe chrupiące żeberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

syrop klonowy
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Klonowe chrupiące żeberka

SKŁADNIKI: 175 ml syropu klonowego, 1,4 kg chudych wieprzowych żeberek, 1 łyżka sosu chili, 1 łyżka sosu Worcestershire, 1 łyżka octu z czerwonego wina, 1 mała cebula drobno pokrojona, 1/4 łyżeczki gorczycy w proszku, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Umieścić żeberka na ruszcie piec pół godziny. Połączyć wszystkie pozostałe składniki i gotować je przez 5 minut. Upieczone żeberka przełożyć do brytfanny i polać przygotowanym sosem, Wstawić brytfankę do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec bez przykrycia przez 45 minut oblewając żeberka co jakiś czas. Podawać z sałatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 04.04.2011 17:51
Odpowiada mi takie zastosowanie syropu klonowego ( wolę niż w wersji na słodko )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak