Klonowe chrupiące żeberka

Klonowe chrupiące żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • syrop klonowy

  • żeberka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 175 ml syropu klonowego, 1,4 kg chudych wieprzowych żeberek, 1 łyżka sosu chili, 1 łyżka sosu Worcestershire, 1 łyżka octu z czerwonego wina, 1 mała cebula drobno pokrojona, 1/4 łyżeczki gorczycy w proszku, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Umieścić żeberka na ruszcie piec pół godziny. Połączyć wszystkie pozostałe składniki i gotować je przez 5 minut. Upieczone żeberka przełożyć do brytfanny i polać przygotowanym sosem, Wstawić brytfankę do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec bez przykrycia przez 45 minut oblewając żeberka co jakiś czas. Podawać z sałatkami.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babciagramolka

04.04.2011 17:51
Odpowiada mi takie zastosowanie syropu klonowego ( wolę niż w wersji na słodko )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat