Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cretons z soczewicy i szczypiorku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica
mielona wieprzowina
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Cretons z soczewicy i szczypiorku

SKŁADNIKI: 250 ml bulionu z kurczaka, 150 g mielonej wieprzowiny, 50 g nie ugotowanej zielonej soczewicy, 1 posiekana mała cebula, 1 posiekany mały kawałek selera naciowego, 1 posiekany ząbek czosnku, 1 listek laurowy, 1/4 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki mielonego imbiru, szczypta mielonych goździków, 1 łyżka podpieczonych okruchów chleba, 1 posiekany mały pęczek szczypiorku, sól i pieprz do smaku, tosty lub krakersy.

SPOSÓB WYKONANIA: Na małym ogniu gotować w bulionie przez 30 - 40 minut mięso, soczewicę, cebulę, seler, czosnek, liść laurowy, imbir, cynamon i goździki. Płyn powinien całkiem wyparować. Wyjąć liść laurowy. Zdjąć z ognia i wymieszać z okruchami chleba i szczypiorkiem. Doprawić. Przełożyć do prostokątnego naczynia i dobrze schłodzić. Pokroić w plastry i podawać z tostami lub krakersami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 16.07.2010 13:59
oj przepraszam wygląda na to że jesteś autorem , no i wszystkich pozostałych
agnieszka189 16.07.2010 13:53
plagiat http://grumko.blox.pl/2010/02/1285-Cretons-z-soczewicy-i-szczypiorku.html

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak