Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awokado faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 szt
majonez 1 czubata łyzka
cebula 1 szt
żółty ser starty 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Awokado faszerowane

Awokado przekroić na pól, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ w taki sposób żeby nie uszkodzić skórki (będzie potrzebna). Miąższ rozgnieść na jednolita masę z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Cebulę obrać, drobno posiekać. Do masy z awokado dodać posiekana cebulę i starty ser. Dokładnie wymieszać. Masę nałożyć z powrotem do skórek - miseczek. Schłodzić przez 15 minut w lodówce. Podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 03.05.2012 08:09
super
eli82 06.08.2011 09:32
ciekawy pomysł
anemon 28.07.2011 07:38
I nie ma problemu ze zmywaniem naczyń.
SmacznaPyza 29.10.2010 21:08
takie proste a jakie pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak