Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie faszerowane szpinakiem i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak świeży 2 garści
pieczarki 2 garści
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
sezam do smaku
ser gouda 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie faszerowane szpinakiem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki, cebulę w kosteczkę, a umyty szpinak i czosnek siekamy. Na rozgrzanym maśle podsmażamy pieczarki z cebulką, dodajemy czosnek i szpinak. Dusimy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy farsz będzie chłodny, ciasto dzielimi na 4 lub 6 części. Farsz nakładamy na środek.
Krok 1 - Ciasto francuskie faszerowane szpinakiem i pieczarkami foto
2
Na farsz układamy po połowie plasterka sera żółtego.
Krok 2 - Ciasto francuskie faszerowane szpinakiem i pieczarkami foto
3
Ciasto zlepiamy jak pierogi.
Krok 3 - Ciasto francuskie faszerowane szpinakiem i pieczarkami foto
4
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C przez 15 min. Smacznego!
Krok 4 - Ciasto francuskie faszerowane szpinakiem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 11.04.2014 06:10
fajna przekąska ;)
Bernadeta1 01.04.2013 18:05
bardzo smaczne
agnieszka214 13.12.2012 15:33
smacznie
agnieszka214 13.12.2012 15:32
smacznie
Henryka2 01.12.2012 19:40
Wygląda apetycznie
Monika58 01.12.2012 19:29
dobre
uqash24 01.12.2012 17:46
smakowite, mniam :)
Ola1984 01.12.2012 17:32
Uwielbiam takie połaczeniu
Marta1986 01.12.2012 17:07
pycha
maciek7 01.12.2012 16:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak