Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny murzynki z waniliowym budyniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao 3 łyżki
budyń waniliowy
mleko 1,5 szklanki
jaja 2 szt
kefir 1 szklanka
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
olej 1/2 szklanki
olejek rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny murzynki z waniliowym budyniem

Suche składniki mieszamy w misce . Do przesianej mąki dodajemy cukier ,proszek do pieczenia i 3 łyżki kakao. W drugiej misce łączymy składniki mokre jajka kefir i olej . Mieszamy składniki w obu miskach. Do mokrych wsypujemy suche i mieszamy łyżka drewnianą ,aż składniki ładnie się połączą . Dodajemy olejek aby poperfumować ciasto. Mieszamy. Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu tylko dajemy mniej mleka żeby budyń był bardziej gęsty. Do papilotek wkładamy ciasto ok 1 łyżeczka dajemy łyżeczkę zimnego budyniu i jeszcze łyżkę ciasta. Tak wypełniamy całą blaszkę na muffiny . Pieczemy w 200 stopniach ok 20 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 03.12.2012 13:55
fajnie przyozdobione:)
Poison1988 01.12.2012 13:19
palce lizać!
manaika 01.12.2012 11:53
uwielbiam muffiny!
cukiereczek 01.12.2012 09:17
mniam
wyattearp 01.12.2012 08:07
o to lubię
iwa643 01.12.2012 07:35
Polecam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak