Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z mieszanych warzyw z kokosowym dressingiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta
fasolka szparagowa
kiełki fasoli mung

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mieszanych warzyw z kokosowym dressingiem

SKŁADNIKI: 1 mała główka kapusty, 25 dag fasolki szparagowej, 2 szklanki kiełków fasolki mung, 1 ogórek zielony, 2 jajka ugotowane na twardo, 1/3 szklanki kremu kokosowego - użyliśmy kokosowego jogurtu, pół szklanki naturalnego jogurtu, 3 łyżki brązowego cukru, 1 mała posiekana ostra papryczka, 1 łyżeczka mielonej kolendry, sok z jednej limonki, szczypta soli.

SPOSÓB WYKONANIA: Przygotować sos. Wymieszać krem kokosowy z jogurtem. Dodać posiekaną papryczkę chili, cukier, kolendrę, sok z limonki oraz sól. Schłodzić. Kapustę cienko pokroić. Obgotować ok. 2 minuty w osolonej wodzie. Osączyć. Przepłukać zimną wodą. Fasolkę szparagową gotować 5 minut. Osączyć i również przepłukać zimną wodą. Kapustę i fasolkę przełożyć na talerz. Dodać pokrojone w plasterki jajka, ogórka oraz osączone kiełki. Polać sosem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 16.10.2010 14:19
Dressing - rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak