Curry mięsne

Curry mięsne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

  • chutney z mango

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 90 dag mięsa z kozy pokrojonego w kostkę, ¼ szklanki posiekanej cebuli, 2 łyżki kurkumy, 2 posiekane ząbki czosnku, pół łyżeczki ostrego sosu, 2 łyżeczki starego imbiru, pół szklanki czerwonego wina, ¼ łyżeczki oleju, ¼ szklanki keczupu, 1 łyżeczka curry, pół łyżeczki soli, 1 łyżeczka octu, 3 łyżki chutney’a np. domowej roboty z mango.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso przyprawić solą, czosnkiem, octem i sosem. Marynować przez godzinę. Rozgrzać olej i smażyć na nim mięso z dodatkiem curry. Dodać pozostałe składniki. Przykryć i dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewasylwia

22.08.2010 21:26
Kozy nie jadłam ale przepis wypróbuję z innym mięsem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat