Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch z żeberkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1/2 kg
ziemniaki 3 średnie
cebula 1 szt
Sól, pieprz, majeranek do smaku
olej do smażenia
groch 2 (połówki) łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Groch z żeberkami

Groch namoczyć przez noc, ugotować. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Żeberka pokroić na kawałki. Mięso razem z cebula obsmażyć na oleju, podlać niewielka ilością wody i dusić do miękkości. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Obsmażyć na oleju na złoty kolor. Groch, mięso z cebula i ziemniaki połączyć razem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem i poddusić razem przez ok 5 min często mieszając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.04.2013 09:35
tak jeszcze nie jadłam
mala2021 02.03.2012 11:29
klasyczne i smaczne danie
Justyna Jussstiii 20.09.2011 11:21
super
anemon 18.04.2011 07:33
Solidne danie na zimowy obiad.
marcia71 20.02.2011 14:06
klasyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak