Groch z żeberkami

Groch z żeberkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1/2 kg
  • ziemniaki

    3 średnie
  • cebula

    1 szt
  • Sól, pieprz, majeranek

    do smaku
  • olej do smażenia

  • groch

    2 (połówki) łuskany
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch namoczyć przez noc, ugotować. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Żeberka pokroić na kawałki. Mięso razem z cebula obsmażyć na oleju, podlać niewielka ilością wody i dusić do miękkości. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Obsmażyć na oleju na złoty kolor. Groch, mięso z cebula i ziemniaki połączyć razem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem i poddusić razem przez ok 5 min często mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

11.04.2013 09:35
tak jeszcze nie jadłam

mala2021

02.03.2012 11:29
klasyczne i smaczne danie

Justyna Jussstiii

20.09.2011 11:21
super

anemon

18.04.2011 07:33
Solidne danie na zimowy obiad.

marcia71

20.02.2011 14:06
klasyka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat